2011. április 2., szombat

Lótuszvirág mandalám.


Az emberi szellem hasonlatos a lótuszvirághoz. Mint ahogy a lótusz a tavak és mocsarak iszapos fenekéről tör fel a víz felszínére, úgy sarjad ki az emberi szellem is az anyagi világ sötétjéből és úgy emelkedik föl a fény felé. 


És miként a lótusz a vizek felszínén szétterjeszti leveleit, majd pedig a napfény hatására kibontakoztatja szépséges virágát, úgy bontakozik ki a szellemi mivoltát felismerő emberi lélek is a magasabb világok fényénél a magasabb rendű erők hatására.

De ehhez az szükséges, hogy - mint a lótusz - boldogan kitárjuk lelkünket a szellem napsugara előtt és hagyjuk, hogy a magasabb világokból szüntelenül leáradó fények érleljék bensőnket, miként a Nap sugarai a lótuszvirág szívét.

Mikor tehát úgy érezzük, hogy lábunk elmerül a föld sarában, emeljük fel lótusz-szellemünket a legmagasabbhoz, ami számunkra létezik. Lelkünk már-már összecsukódó szirmai újra erőt, színt és szépséget nyernek majd tőle.


                                                                                        / Reményik Sándor/

5 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Több, mint szép! :o)

Margó írta...

Köszönöm!:)

BORI írta...

Nagyon-nagyon szép! Gratulálok!Örülni fog az, aki kapja! :)

gubike írta...

Nagyon szép!

bruercsi írta...

Nagyon szép és gazdag tűzésű lett! Bubszám! Drága vagy, hogy kérdezted milyen kordot szeretnék... Igazság szerint én a meglátni és megszeretni híve vagyok, de a különleges, "ritka" színűek tudnak megfogni igazán! Tehát nem tudok most "színt vallani", mert hát ugye látni kell... Tudsz valami jó beszerzési helyet? Vettél már műanyag lapot a Pantonnál?