Nagy örömünkre,sokan meglátogattatok bennünket, és reméljük,hogy jól éreztétek magatokat, legalább is,lelkes kis csapatommal együtt,mindent megtettünk ennek érdekében.:) Képek is pár nap múlva lesznek.
A büfé asztalra varázsolt finomságok között volt a padlizsánkrém is,aminek többen kértétek a receptjét.
Örömmel teszem közkincsé!:)
Padlizsán pástétom……ahogy én készítem!
Hozzávalók:
4 db szép fényes, feszes közepes padlizsán,
1 fej vöröshagyma, 4 gerezd foghagyma,
2 dc étolaj,só,bors,ecet.
A padlizsánokat tűzhely tetején, egy platnin megsütjük, közben forgatjuk,hogy minden oldala jól átsüljön.
Mikor kész, egy tál hideg vízbe rakjuk, kb. 20 percig, vagy amíg kihűl.
A hagymát, foghagymát nagyon apróra vágjuk, vagy reszeljük egy keverő tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk,és hozzá tesszük az ecetet is. Jól elkeverjük.
A padlizsánok lila héját lehúzzuk, egy vágódeszkán fa vagy műa. késsel apróra vágjuk, és a hagymás keverékhez adjuk.
Alaposan elkeverjük, közben lassan hozzá öntjük az étolajat.
Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított kenyérre kenve, paradicsom szelettel a legfinomabb!
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
5 megjegyzés:
Köszi a receptet!
Nagyon fincsi volt a padlizsán, eddig csak majonézes vagy fetás (görög) változatot ettem, de a tied az nem nehéz, hanem kifejezetten könnyű volt.
Nagyon jól éreztem magam és köszönjük a sok munkát amivel előkészitettétek nekünk ezt a KV-t. A padlizsánkrém kifejezetten jó volt. Köszönünk mindent.
Bár a padlizsánkrémet nem tudtuk megkóstolni (elfogyott mire odaértünk), de a találkozón nagyon jól éreztük magunkat :-) Sok puszi érte!
...és fincsi volt, és nagyon fincsi és minden más is.
A hangulat jó, a szokásos módon, öröm volt látni Benneteket.
Kivételesen nem jutottam el az árusok soráig - ennek is vannak előnyei :-)
Örömmel olvasom a pozitív visszajelzéseket,köszönöm a csoportom nevében is,hogy vendégül láthattunk Benneteket!:)
Megjegyzés küldése